Portræt: Manden der forelskede sig i Gerlev og blev i 27 år

Han er kendt for den berømte håndspålæggelse, sin tørre humor og sine utallige anekdoter. Derudover er han en ægte sportsmand og en mand, der har sat en ære i at motivere og udvikle unge mennesker – både på et personligt og fagligt plan. For 27 år siden forelskede han sig i Gerlev og siden da, har han været en del af rundt regnet 7000 unge menneskers liv. Inden længe vinker han farvel til Gerlev, men der er ingen tvivl om, at han for altid vil have en plads i Gerlevs hjerte og omvendt.

Fra 1. august har Gerlevs VP, Lars Koed Mogensen, søgt nye udfordringer og starter som forstander på Vestsjællands Idrætsefterskole, Vinde Helsinge Friskole og børnehaven Friluftsgården. Siden 1993 har han været en del af Gerlev, både som lærer i forskellige fag herunder basket og friluftsliv og sidenhen som viceforstander. Hans historie på Gerlev startede blidt ud med et halvt års vikariat, som blev forlænget og til sidst endte ud i en fastansættelse. Dengang blev der kun kigget 5 år frem. Så var planen, at Lars skulle tilbage til storbyen. Heldigvis for Gerlev gik der i stedet 27 år, og Lars har været en stor del af at udvikle og gøre Gerlev til et dejligt sted at være for såvel elever som medarbejdere.

Hvad har du oplevet på Gerlev? 

Først er der det personlige. Jeg har fået familie, mens jeg har boet på Gerlev. Jeg er blevet gift i den lille lokale kirke, og mine børn er født og opvokset på stedet. Og jeg kunne ikke forestille mig et bedre sted, at se mine børn vokse op.

Dernæst er jeg heller ikke i tvivl om, at der ikke er noget andet arbejdssted, der kommer til at fylde mere end Gerlev. Det er her, jeg har brugt mit arbejdsliv. Jeg har altid tilstræbt at have et personligt forhold til eleverne, og det vigtigste for mig har været deres personlige udvikling. Det faglige er vigtigt, men det er deres udvikling som mennesker, jeg synes, har været mest spændende, og det er det, der har drevet mig.

Jeg tror, at det, at lege med de unge mennesker, er med til at gøre, at man selv på en eller anden måde bliver ved med at være et legebarn. Det er en livsform, som jeg rigtig godt kan lide. Det har været en fornøjelse og er faktisk stadig en fornøjelse.

Hvorfor blive på Gerlev i 27 år? 

Det er en gave at få lov til at arbejde med unge mennesker, som interesserer sig for nogle af de samme ting, som man selv interesserer sig for. Jeg har i høj grad gjort min hobby og mine interesser til min levevej. At spille basket og ro kajak med elever har været en givende del af mit job, samtidig med at jeg har kunne udvikle mine evner som leder. 

Og så har jeg bare haft nogle super gode kolleger. På Gerlev bor, arbejder og lever lærerne tæt, og samtidigt har jeg været heldig at være en del af et positivt fællesskab med kollegerne i alle afdelinger på Gerlev.

Hvilken plads kommer Gerlev til at have i dit liv fremover? 

Det er jeg egentlig ikke så meget i tvivl om. Jeg vil altid have Gerlev i hjertet. Og jeg har både forventningen og håbet om, at når jeg kommer tilbage til Gerlev, så bliver det et glædeligt gensyn – og dem satser jeg på, at der kommer mange af. Også fordi, at her er 7000 gamle elever, der er mulighed for at møde i alle mulige forskellige sammenhænge bl.a. til gammel elev weekend. Så jeg tænker, at jeg vil besøge Gerlev, så ofte som det kan passe. 

Hvad kommer dit liv til at byde på fra nu af? 

Jeg tror, at det vil blive ved med at byde på udfordringer, som Gerlev også har gjort. Nu er det bare nogle nye udfordringer med nogle andre mennesker, som jeg kaster mig ud i. Men jeg tror, at mange af de udfordringer, minder om de samme, som jeg også har haft her. 

Hvad tager du med herfra? 

Min erfaringshorisont for at være leder er jo herfra. Så selvfølgelig er der sindssygt mange erfaringer at tage med. Det er der også, fordi jeg har arbejdet sammen med en masse spændende mennesker. Gerlev er fyldt med mennesker, som vil en masse spændende ting. Og det spektrum af ting, der foregår omkring en, når man er sådan et levende sted som Gerlev, det er med til at udvikle en, og det er de erfaringer jeg tager med. Så der er masser af gode ting, som jeg tager med herfra. Ingen tvivl om det. 

Midt i en travl afslutning med kolleger og elever er jeg rørt over, at der er så mange, der har givet sig tid til at sende en besked med en hilsen, hvor de skriver “tillykke med det nye, men det er nu også lidt ærgerligt, at du ikke er på Gerlev mere”. Når tidligere elever har skrevet og sagt, “Gerlev bliver ikke det samme uden dig”, har jeg svaret, at Gerlev er stadig 99 procent det samme, når jeg forlader stedet, men den ene procent jeg tager med, vil jeg da være stolt, hvis man kan mærke.

Tak til alle jer der var med til at gøre det til 27 gode år!

 

SHARE IT:

Comments are closed.