Gerlev har noget særligt at byde på

“Jeg synes, at en højskole som Gerlev har en helt vildt vigtig mission, i en tid hvor det her med kroppen, og præstationskultur, og unges udfordringer i forhold til trivsel, fylder mere og mere. Og jeg synes altså, at en idrætshøjskole som Gerlev har noget virkelig spændende og vigtigt at byde på i den sammenhæng.”

Gerlevs nye forstander, Tania Dethlefsen, blev interviewet en morgen i julen, på P4 Sjælland. Der fortalte hun lidt om sig selv, hvorfor hun søgte jobbet som højskoleforstander og hvad hun ser som nogle af højskolens vigtigste funktioner. Bl.a. om højskolefællesskabets rolle i det moderne samfund.

 

Gerlev har noget særligt at byde på – som jeg gerne vil være en del af

“Jeg mener at højskolen som sådan, og højskolebevægelsen, har et vigtigt modsvar til nogen de tendenser vi ser i dag. Hvor fællesskaber er i opbrud, hvor mange mennesker er ensomme, og det der med at høre til måske er svært. Dér synes jeg højskoler, og selvfølgelig især Gerlev, som jeg kender, har noget meget vigtigt at tilbyde.” Før forstanderrollen på Gerlev, har Tania siddet som vicegeneralsekretær i Sex og Samfund. Desuden har hun arbejdet i UNICEF og Dansk Ungdoms Fællesråd og bl.a. været forkvinde for forskellige civilsamfundsnetværk og herigennem deltaget i arbejdet frem mod FNs bæredygtighedsmål. I interviewet forklarer hun: “Det der med at arbejde for noget som har betydning for andre mennesker har fyldt meget i hele mit liv. Og der synes jeg Gerlev har noget helt særligt at byde på og det vil jeg gerne være en del af.”

 

Værdifællesskab, som deler ringe ud i vandet

Journalist Claus Würtzen spørger også ind til Tanias visioner for Gerlevs mange udviklingsprojekter og samarbejde nationalt og internationalt.

Jeg synes jo det er utrolig vigtigt at en højskole ikke lukker sig om sig selv. At en højskole på alle mulige måder ser sig som et værdifællesskab, som deler ringe ud i vandet. Hvordan og hvor langt ud de ringe så fordeler sig, må jo så være forskelligt. Men Gerlev, i hvert fald, har noget at byde på. Noget, som der ikke er ret mange andre i Danmark der kan. Og det kondensat af viden der er omkring leg og bevægelse – og hvordan man skaber fællesskaber omrking det – det skal jo ud over det Vestsjællandske landskab, hvor Gerlev fysisk er placeret. Det gør Gerlev og har gjort i mange år. Måske i særdeleshed under Finns lederskab. Og det skal vi gøre meget mere af.

Så jeg synes det er vigtigt at man som højskole placerer sig som en vigtig aktør i samfundet. Også ud over de fysiske rammer. Men selvfølgelig står selve højskolevirksomheden, med de elever der kommer ind, som kærnen i det Gerlev er. Og det gør det også på de fleste andre højskoler.”

 

Hør hele interviewet på P4 her.
Tania vil desuden medvirke løbende i Meningsministeriet på P4 i de kommende måneder. Tune in og hør mere om, hvad vores nye forstander står for.

SHARE IT:

Comments are closed.