Slagelse Kulturnat: “It was like China!”

Gerlev-elever stillede op med show og sjov til Slagelses kulturnat – og især én gruppe fik en ganske særlig oplevelse med derfra. Fredag d. 29 september var det Skt. Michaels Nat, og traditionen tro dannede Slagelse rammen om en stemningsfyldt kulturnat. Også i tråd med traditionen deltog Gerlev i festlighederne med indslag af både Legeparken og idrætshøjskolens elever.

 

Forskellige kulturer ræpresenterede

“Jeg havde sat mig for at lave et show ud fra de evner, som eleverne på holdet besidder”, siger danselærer Louise Seloy Klok, som havde ansvaret for skolens opvisning. En uge inden kulturnatten lavede hun derfor en workshop, hvor eleverne kunne komme med ideer til deres optræden. “Det var sjovt at alle de ting eleverne selv bød ind med repræsenterede forskellige kulturer. Det var alt fra kung fu og tai chi til centraleuropæisk folkedans.” Eleverne blev delt op i mindre grupper, hvor dem som havde budt ind med en aktivitet skulle lære de andre på holdet rutinen.

 

Kinesisk klappeleg og tricks med basketball

Desuden havde Louise selv ideer bygget på oplevelser med den store elevgruppe, der repræsenterer forskellige lande og kulturer. “Kineserne har for eksempel en leg, hvor de står to og to og klapper. Så går det hurtigere og hurtigere, indtil den ene vinder. Det så jeg dem gøre allerede den første aften, de kom på Gerlev, og det så fedt ud. Så jeg foreslog, at de var mange, der skulle gøre det, og så fandt jeg noget klappe-musik, som spillede, mens de stod og kørte derudaf,” fortæller Louise. Elevgrupperne fik en uges tid til at øve sig. “Fredag eftermiddag så jeg på hvor eleverne var nået til i deres grupper. Hvilken rækkefølge ville være interessant og hvorvidt vi kunne lave nogle sjove overgange. Jeg sendte for eksempel nogle fyre ind, som kunne lave tricks med basketballs, som en overgang fra en dans til noget andet.”

 

Slagelse er mere end bare Bilka!

Louise flettede et helstøbt show sammen, af de mange brudstykker, som endte med fællessang: “Der var meget ‘højskole’ over det. Der var god energi, smil, dans og ‘vi gi’r den gas’!” Elevernes optræden blev mødt af begejstrede bifald, og flere af tilskuerne kom hen for at danse med eller få sig en snak. For Louise er det tydeligt, at der opstår noget særligt ved at bringe Gerlevs lille internationale samfund ud i lokalområdet. Ligesom det omvendt også er vigtigt at præsentere det lokale miljø for skolens elever. “Det er rigtig godt for vores elever at komme ud og mærke, hvad det er for et samfund, de befinder sig i. Det er ikke bare Bilka!”

 

Kulturnat minder om Kina

Eleverne gav ifølge Louise efterfølgende udtryk for, at det havde været en rigtig god oplevelse, men for én gruppe betød det noget helt særligt: “Kineserne har været i Slagelse før og har det lidt sådan: Ej, der sker ingenting i Slagelse. Men den aften var de helt sådan: It was like China! Full of people and food in the streets.”

 

Mere end 20.000 mennesker besøger Slagelses kulturnat, som er Danmarks største uden for København.

SHARE IT:

Comments are closed.