Bliv
Elev
Besøg

Os

Anatomi og sport

Studiefag

Den menneskelige krop er en fantastisk alsidig “maskine”. Mennesket er også unik i den forstand, at vi både mestrer de grovmotoriske discipliner såsom løb, hop, svømning og kolbøtter, men samtidig har de finmotoriske evner til at tegne, jonglere eller spille guitar. Kom med under huden, og bliv klogere på skelettets og musklernes opbygning og funktion, samt hvordan vi gennem teoretisk og praktisk bevægelseslære kan optimere sportslige præstationer.

 

 

 

Vi tager afsæt i afgrænsede anatomiske temaer, som eksempelvis skelettet, muskler og bindevæv, bevægelseslære, biomekanik og sportsspecifik præstationsoptimering. Undervisningstimerne bliver en god blanding af teoretiske diskussioner, praktiske øvelser og lege, samt opgaveløsning i mindre grupper. Faget henvender sig til alle med mod og lyst til at lære latinske gloser og måske også drømmer om en fremtid indenfor idræts- og sundhedssektoren.

Mød underviserne:

Karina Oxbøll

I mere end 20 år har Karina huseret på Gerlev. Du møder hende på kontoret, hvor hun jonglerer med booking af rundvisninger, arrangementer og udlejning af Gerlevs faciliteter til foreninger, private og institutioner. Karina har desuden grønne fingre og en kreativ åre og pusler om grønne planter og smukke blomsterbuketter til glæde for os alle.

Karina er ansvarlig for rengøringsafdelingen, som sørger for lækre rene lokaler og hjemlig hygge for eleverne og gæster på Gerlev. Mød Karinas team her.

Læs mere om Karina Oxbøll

Julie Hauge

Julie har altid været og er stadig vild med det meste idræt. Foruden at være tidligere fodboldlandsholdsspiller har Julie udviklet sit bevægelsestalent i bl.a. snowboard, beachvolley og surf/windsurfing. Når solen skinner, er hun den første på beachvolleybanen. Og når det blæser, pakker hun surfbræt og solbriller og flyver på havet.

Læs mere om Julie Hauge

Lars Hazelton

En længere tekst om Lars Hazelton (Introtekst)

Læs mere om Lars Hazelton

Jo Kyrre Skogstad

 Jo Kyrres motivation er at rykke ved elevernes ståsted, skubbe dem i nye retninger og skabe refleksion og dygtiggørelse i og gennem idrætten.

Læs mere om Jo Kyrre Skogstad

Martin Lykkegaard

Martin Lykkegaard er optaget af, hvordan vi som mennesker dannes af idræt – hvordan vi kan forstå os selv og vores kultur gennem idrættens univers. Særligt kampsport og idrætsfilosofi er hans store passion.

Læs mere om Martin Lykkegaard

Anatomi og sport