Bliv
Elev
Besøg

Os

Bæredygtighed

Studiefag

4 timer pr. uge

Den grønne dagsorden er super aktuel, og der sigtes efter historiske nedskæringer i alle samfundets sektorer. Men glemmer vi mon samtalen om, hvordan vi samtidig kan leve det gode liv? I Bæredygtighed tager vi fat på grundlæggende spørgsmål gennem praktiske projekter. Få hænderne i jorden og træk gulerødder op, pluk efterårets æbler og nyd smagen af din nypressede most. Fat skruetrækkeren eller stiksaven, og se nye muligheder i ting, der ellers skulle smides ud.  Find din indre aktivist og skab en ny bevægelse mod en grønnere verden.

Kom med i et spændende forløb der der fokuserer på dit liv, og på hvordan Gerlev Idrætshøjskole kan blive en grønnere højskole. Nysgerrigheden og energien i dette fag skaber vi gennem fælles oplevelser og projekter. Undervisningen handler om de helt nære problematikker, og holdet er selv med til at vælge indholdet. Herfra forsøger vi at perspektivere, diskutere og blive klogere på muligheder og begrænsninger for en bæredygtig fremtid for jer og Gerlev.

 

  • Dyrkning af grøntsager
  • Sanketure i naturen
  • Byggeprojekter
  • Studieture til økosamfund og bæredygtige virksomheder.
  • Events for skolen og lokalmiljøet.
  • Politisk aktivisme.
  • Netværksarbejde med andre højskoleelever

Faget kræver ikke tidligere erfaringer med emnet men du skal have mod på at at lave praktiske projekter sammen med holdet.

 

Mød underviserne:

Martin Kallesøe

For mig er bæredygtighed ikke det vigtigste i verden.. det er bare altafgørende for at vores verden kan finde en ny balance. Heldigvis er det ikke et kedeligt emne, jeg facineres næsten hver time over hvad vi kan skave sammen og den viden vi samler ind. Når jeg underviser på bæredygtighed får jeg altid lidt mere håb for fremtiden.

Læs mere om Martin Kallesøe

Bæredygtighed