Bliv
Elev
Besøg

Os

Hva’ sir du?

Studiefag

Pis, politik og poesi
Hvad er det vi alle sammen taler om for tiden, og hvad er det vi ikke taler nok om? Hvad rør os dybt inde i, og hvad svæver lige forbi? Hvornår tænkte du sidst NU MÅ DET VÆRE NOK! og hvornår fældede du sidst en tåre, fordi du blev berørt? Vi skal både forholde os til det vi synes er noget pis, nogle aktuelle strømninger og noget nyt som gammelt poesi.

Vi skal lytte, se, mærke, debattere, spørge ind, læse og bevæge os sammen rundt i store og små emner.
Dine holdninger skal i spil, før de kan berige andre og vores fælles samfund, og derfor skal vi selvfølgelig øve os i at tage ordet og bruge det godt. Vi skal forholde os kritisk og kærligt til hinandens udsagn og holde hinanden op på spillereglerne. Måske finder vi frem til de fornuftige standpunkter, der ofte ligger og gemmer sig mellem de skråsikre udsagn. Måske rykker vi vores holdninger - og måske bliver vi mere bevidste om, hvorfor vi rent faktisk mener, hvad vi mener. Måske vi bliver mere modige til at tro på os selv og tage ordet.
Vi skal i bedste højskoleånd primært beskæftige os med det talte ord, men vi skal også prøve at udtrykke os gennem skrift, bevægelse og andre former.
Det bliver levende, legende og sjovt, og du får rørt din tale- og tankemuskulatur.

Mød underviserne:

Frederik Ullerup

Frederik er brændende optaget af fællesskab, og det vi kan SAMMEN. 

Gerlev er et vigtigt sted for rigtig mange mennesker i Danmark med de dygtige lærere og den særlige stemning af leg og glæde. Men det er også vigtigt som et sted, hvor vi kan øve os på hvad og hvem vi er uden at skulle vurderes eller have karakterer. På Gerlev er vi en del af hinandens liv. På den måde bliver vi klogere både på os selv og det vi er fælles om.
Frederik har haft Gerlev under huden og i hjertet siden 1998, da han selv var elev. Her havde han fysisk teater og dans som hovedfag. Han underviser i debatfag og forskellige ketcherspil. Desuden elsker han at danse med på Gerlevs FLASH MOB.

Læs mere om Frederik Ullerup

Hva’ sir du?