Bliv
Elev
Besøg

Os

Knivværksted

Studiefag

4 timer pr. uge

Skab din egen kniv sådan som du vil at den skal være – en smuk kniv du kan være stolt fordi den blev som du ønsket. Du starter med at vælge en færdig klinge der vil kunne varetage den opgave som kniven er tiltænkt. Når du har valgt klingen går vi i gang med at lave en arbejdstegning, at forme kniven på papir eller i pap, give den et harmonisk udseende og en størrelse der passer DIN hånd.

Arbejdet med at skabe en kniv en en spændende proces med rige muligheder for at finde sit personlige udtryk. I guides igennem alle faser i knivmageriet: Design og funktion af kniv, materialevalg, udarbejdelse af frontholk, udboring og udslibning af skæfte, limning, overfladebehandling og finish, fremstilling af skede m.m. Forvent et studiefag der bliver intensivt med plads til både hygge, fordybelse, gode samtaler og den kreative process.

Mød underviserne:

Jo Kyrre Skogstad

En af mine bedste minder fra friluftslivsstudiet i Norge var håndværksdelen. Det at lave sin egen kniv der siden altid har været med mig på turer har været fedt. Lig nu ligger den på hylden over min PC og bruges til alt muligt…

Læs mere om Jo Kyrre Skogstad

Knivværksted