Tania Dethlefsen bliver ny forstander på Gerlev

For English press here

Kropskultur og identitet kommer i fokus med ansættelsen af Tania Dethlefsen til Gerlev. Den 1.  januar 2019 skifter hun en stilling som vicegeneralsekretær ihttps://gerlev.dk/tania-dethlefsen-bliver-ny-forstander-paa-gerlev/ Sex & Samfund ud med forstanderposten på Danmarks første idrætshøjskole. Den kommende forstander har også selv været højskoleelev på Gerlev.

 

Med Tania får vi løftet værdierne bredere

Med ansættelsen af Tania Dethlefsen fortsætter Gerlev Idrætshøjskole sin tradition for at gå forrest i en søgen efter nye perspektiver på idrætten. Den danske samfundsvidenskabelige forskning i idrættens og sportens betydning begyndte på Gerlev. Senere satte højskolen nye standarder for idrætsbyggeri. Bl.a. med pyramideformet bevægelseshus og verdens først parkour-træningsfacilitet.

Skolens bestyrelsesformand, Søren Præstholm, forklarer uddybende: ”Aldrig har unge menneskers motion kredset så meget om kampen for at være fit med den helt rigtige krop. Vi sveder i fitnesslokalet. Alligevel er så mange unge mennesker bange for at være forkerte. Gerlev står for idræt og leg med bevægelsesglæde. Med Tania får vi en stærk leder, som kan løfte de kvaliteter ind i en bredere og vigtig diskussion om kropskultur og identitet”.

 

Gerlev bidrager med værdi-kompas

Ud over den fremtrædende rolle som vicegeneralsekretær i Sex og Samfund, har Tania Dethlefsen arbejdet i UNICEF og Dansk Ungdoms Fællesråd. Og så kender hun spillereglerne på den internationale scene, hvor Gerlev Idrætshøjskole står stærkt. Hun har bl.a. været forkvinde for forskellige civilsamfundsnetværk. Herigennem har hun deltaget i arbejdet frem mod FNs bæredygtighedsmål. Pt. sidder hun også i udviklingspolitisk råd – udpeget af udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Men det er dog i høj grad magien, hun selv oplevede som højskoleelev, der nu trækker i hende: ”Gerlev bidrager med et fantastisk vigtigt værdi-kompas for alle, der er så heldige at blive en del af højskolen eller den bevægelse, Gerlev sætter i gang. Det kan være på et kort eller langt højskoleophold, i den fantastiske Legepark, på Legeskibet eller på anden måde, siger Tania. Hun fortsætter:

”Vi lever i en tid, hvor fællesskaber presses. En tid, hvor den enkeltes trivsel i forhold til krop, bevægelse og nære relationer i stigende grad udfordres.  Her har både unge og gamle brug for mere – ikke mindre – samklang og fælles udsyn, og derfor er der mere end nogensinde brug for Gerlev som stærk højskole og stærk bevægelse. Det ser jeg frem til at bidrage til”.

 

Tania Dethlefsen overtager stillingen efter Finn Berggren. Finn går på pension efter 17 år som forstander og med en fortid som både elev og lærer på stedet.

SHARE IT:

Comments are closed.