Tre lettede elever – Endelig er vi i gang!

Mød Victor, Anne (tv.) og Julie (th.). De er alle nye elever på Gerlev og en del af både vinter- og forårsholdet. I mange uger har de ventet tålmodigt på højskolernes genåbning. I mandags fik de endelig lov til at starte både fyldt af forventninger, lettelse og glæde. Nu venter 3,5 måneders intensiv højskole. 

Hvad glæder du dig mest til?

Victor: Det jeg glæder mig mest til er at møde en masse nye mennesker, samt at komme lidt væk fra den, lige nu, kedelige hverdag. Og så glæder jeg mig til en hverdag, hvor man laver det man har lyst til hver eneste dag, og dyrker en hel masse sport.”

Anne: “Jeg glæder mig aller mest til at lære en masse nye mennesker at kende og få en masse nye venskaber. Derudover glæder jeg mig også til at opleve sammenholdet, der er på en højskole.”

Julie: At møde nye, søde mennesker, få nogle fede oplevelser med dem og at komme ud af hele den her Corona-dagsorden, som præger ens hverdag hver eneste dag. Jeg glæder mig så meget til at fokusere på alt andet end virus og at lære nye mennesker og mig selv bedre at kende!”

Hvad var din første reaktion da det blev meldt ud at vi åbner?

Victor: “Jeg var lettet, og tænkte ”fedt!”. Det var den nyhed jeg, og formentlig mange andre, har ventet på de sidste par måneder. Så jeg var da selvfølgelig glad, da vi fik af vide, at vi kunne starte.”

Anne: Jeg synes ikke rigtig, man turde håbe på noget, da man var blevet skuffet så mange gange før. Men da de endelig sagde, at vi kunne komme afsted på højskole, så blev jeg selvfølgelig helt vild glad. Fordi nu har man gået og ventet i 2,5 måned, så det var en kæmpe lettelse.”

Julie: Jeg troede ikke på det først og affejede det som værende tomme rygter. Jeg har været skuffet så mange gange, at jeg havde meget svært ved at tro på det. Men så snart højskolen officielt meldte ud, at vi skulle starte den efterfølgende mandag, blev jeg helt vildt euforisk og jublede med mine forældre og veninder over FaceTime.”

Er der noget du er nervøs for? Hvad?

Victor: “Det jeg er mest nervøs for er, hvordan det bliver på en højskole under Corona. Men jeg er ikke som sådan nervøs. Jeg ville nok mere sige, at jeg er spændt, ligesom jeg er på opholdet i det hele taget.”

Anne: I starten var jeg meget nervøs for at møde dem, man skulle bo med og ens roomie, men ikke efter vi har haft mange online møder. Så føler man allerede at man kender dem. Jeg var nervøs for, om man havde ting til fælles osv., men alle kommer jo med den samme intention om at lære nye mennesker at kende og få et mega fedt ophold.”

Julie: Jeg er ret nervøs for at gå glip af noget ift. tidligere årgange. Nu hvor vores ophold nærmest er halveret, er jeg bange for, at jeg ikke får det hele med. Men jeg ved, at alle er i samme båd, og derfor er klar på at gå all in i den tid, vi trods alt får sammen på højskolen.”

Er der noget, som du ønsker at få ud af dit ophold? Hvad?

Victor: “Helt klart at få nogle gode relationer, og en masse fede oplevelser. Det er de to vigtigste ting for mig. Og så håber jeg også på at kunne komme i rimelig god form, og få prøvet kræfter med nye udfordringer.”

Anne: Jeg håber selvfølgelig at få en mega fed oplevelse og møde en masse søde mennesker. Derudover håber jeg også at blive bedre til de fag jeg har valgt.”

Julie: Jeg vil allerhelst bare gerne have det sindssygt sjovt med nye, søde mennesker og engagerede lærere. I de bekendtskaber og oplevelser vil jeg gerne prøve nye ting og grænser af, for at lære mig selv bedre at kende og blive et stærkere menneske både fysisk og psykisk. Og så bliver det godt at lære at vaske tøj selv.”