Tre skarpe til Gao Zhipeng – Koordinator for Gerlev Idrætshøjskole i Kina

På alle lange forløb deltager 20 kinesiske studerende. De tager et semester væk fra deres uddannelser for at deltage i et ophold på Gerlev Idrætshøjskole. Det er resultatet af et unikt samarbejde mellem højskolen og 14 universiteter fra hele Kina. Men hvorfor vælger man, at rejse tværs over verden, for at gå på netop Gerlev Idrætshøjskole? Det fortæller Gao Zhipeng, der gennem mange år både som elev og senere som koordinator for Gerlev Idrætshøjskole i Kina har mærket den unikke DNA, som Gerlev består af.

 

Hvad er Gerlev for dig?

Gerlev hjælper unge mennesker med at udvikle det lange blik. De får et perspektiv på livet og fremtiden. De lærer kort sagt vigtigheden af at tænke sig om, og værdien af at respektere andre. De lærer alt dette gennem en legefuld tilgang til idræt og bevægelse. Det skal være sjovt at røre sig, det er grundstenen i Gerlev.

Men et meget vigtigt element i Gerlev succes er undervisernes passion og deres evne til at turde tænke nye veje og metoder ind i deres undervisning. De sørger hele tiden for at legen og glæden spiller en central rolle i livet på Gerlev, hvilket jeg oplever skaber optimistiske og fysisk aktive studerende, som er klar til deres videregående uddannelse.

 

Hvorfor vælger kinesiske studerende at komme til Gerlev?

Vi får omkring 60 ansøgninger til hvert forløb, så jeg rejser rundt til de forskellige universiteter og interviewer alle ansøgerne for at finde de bedste matches. De fleste ansøger fordi ældre studerende, der har været afsted, kommer hjem, og siger, “det her er et fantastisk sted, du skal virkelig tage afsted.” Den anden grund, jeg hører oftest, er fordi Danmark er et meget attraktivt land at lære at kende. De ser det som en unik mulighed for at få indblik i Europa og Danmark.

 

Hvad får de ud af det?

I virkeligheden snyder vi dem jo lidt, fordi de får jo meget mere ud af det end blot et indblik i dansk og europæisk kultur. De får en mulighed for at modnes og udvikle sig selv via den aktive idrætsudøvelse. Noget der er meget andereldes end deres almindelig liv. De lærer hvordan man kommunikerer med meget forskellige mennesker fra forskellige kulturer. Hvordan man håndterer problemstillinger sammen. Bare det at dyrke sport sammen, giver en kæmpe forståelse for kulturforskellen og hjælper med at udvikler deres kommunikationsevner på tværs af kulturerne. 

De får også en helt ny meget mere aktiv livsstil. Over de tre måneder tillægger de sig nogle gode vaner, som de kan tage med sig resten af livet og sikre et sundere helbred. Den positive attitude til livet og kroppen, som vi dyrker her, tager de helt klart med sig tilbage til Kina.

SHARE IT:

Comments are closed.