Bliv
Elev
Besøg

Os

Bæredygtighed

Gerlev har sat gang i en bevægelse mod mere bæredygtighed udvikling. Følg med her på siden i vores arbejde. 

Aktuel debat Gerlev Idrætshøjskole

en bæredygtig bevægelse

Vi har taget en strategisk beslutning om at blive en bæredygtig højskole, der i de kommende år prioriterer arbejdet med bæredygtighed og verdenssamfundets 17 Verdensmål.

Vi har lagt en ambitiøs handleplan for implementering af en mere bæredygtig udvikling og en bæredygtig dannelse.

Vi er stolte over at kunne være en af de højskoler, der går forrest og også møder stigende ønsker og drømme fra elever om at være med til at løfte en bæredygtighedsdagsorden. 

Derfor har vi blandt andet et udbud af fag med bæredygtighed på skemaet og temadage hvert semester.

 

eksempler på bæredygtige tiltag på gerlev

Livet på Gerlev Idrætshøjskole

Lokale og grønne råvarer

På Gerlev går vi op i mad. Vores køkken er på én gang moderne og erfarent. I køkkenet på Gerlev lægger vi vægt på råvarer og producenter, som gør, at elever, kursister og gæster trygt kan spise fra vores buffet uden at skulle tænke over forurening af klima eller dyrevelfærd. Vi tilstræber mest muligt økologi, friske og ikke mindst lokale råvarer. Med lokale samarbejdspartnere og vægtning af danske råvarer prioriterer vi begrænset transport af fødevarerne og dermed en mindre klimabelastning. 

Bæredygtighed Gerlev Idrætshøjskole

undervisning med perspektiv

Bæredygtighed flettes ind som et grundprincip i alle Gerlevs fag. Desuden får højskolens elever basisundervisning om bæredygtighed og FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling i fællesfaget Gerlev Værdier og Horisont. 

I studiefagene med bæredygtighedsfokus tilegner eleverne sig forskellige praktiske færdigheder til at være selvforsynende med sine hænder, opleve mad, natur og fysisk arbejde på egen krop, tænke samfundsorienteret og i demokratiske løsninger. 

Topptur FreeSkiing Hovedfag Gerlev Idrætshøjskole

rejser med reduceret co2

Vi arbejder målbevidst på at reducere vores CO2 aftryk. Derfor har vi på alle rejser fokus på så lavt CO2 aftryk som overhovedet muligt, hvilket betyder at vi sjældent rejser med fly. På vores besøg rundt omkring i Europa prioriterer vi rejseformer som bus og tog. 

Bordfordbold - Gerlev Idrætshøjskole

fokus på leverandører

Vi har reduceret mængden af tøj til elverne og prioriterer i stedet bæredygtige leverandører. Vi vælger økologisk bomuld og bæredygtig fremstilling. Eleverne modtager også drikkedunke og madkasser for at nedbringe forbruget af engangsemballage. 

Bæredygtighed