Gerlev Go Green er en indsats, hvor vi udvikler faciliteter til tilberedning og undervisning & faglige aktiviteter, der inspirerer til grønnere liv og mere bæredygtighed. Vores økologiske skovlandbrug forsyner os med grøntsager, frugt, urter og vi bruger den grønne produktionskæde fra frø til mad til at blive klogere på grønne, bæredygtige fødevarer. Her opleves og forstås værdien af lokal produktion og grøn, bæredygtig mad, der er god til sunde og aktive liv.
Fra Gerlevs regenerative landbrug til den lækre buffet! Sammen – elever og undervisere – arbejder vi med den grønne produktionskæde – fra vores økologiske mark til madbuffeten. Vi sår, planter, sikrer vækst, høster grøntsager, urter og frugt, gør råvarer klar til madproduktion, tilbereder nærende, grønne retter og samles om måltidet som en af dagens bedste stunder. OG samtidigt mindsker vi madspild, reducerer CO2 forbrug og recirkulerer grønt affald -det kan noget!
Og han har aldrig levet, som klog på det er blevet, han først ej havde kær!
N.F.S. Grundtvig
På Gerlev tror vi på, at det er vigtigt selv at undersøge, mærke og glædes før man virkeligt forstår og tager noget til sig. Skal vi forstå at anvende bæredygtighed i eget liv, så er det nødvendigt at vi har viden, færdigheder og glæde for det. Det handler Gerlev Go Green om.
Når vi spurgte elever om bæredygtighed i det hverdagsnære, sagde de direkte: “I skal vise vejen!" ”Vi har brug for I hjælper os til at blive klogere på, hvordan vi kan gøre en forskel!” ”Hvad virker?” "Hvad kan JEG konkret gøre?”
Vi vil skabe inspirerende aktiviteter omkring vores skovlandbrug og virke som idrætshøjskole, som viser værdien af nær, lokal produktion, sundhed og hverdagsbæredygtighed. Målet er, elever, kursister og gæster går herfra med ny viden, et grønnere mindset og nye færdigheder til selv at leve mere bæredygtigt.
Vi er taknemmelige for, at Nordea-fonden støtter vores vision for Gerlev Go Green med 2 millioner kroner.
Fra skovlandbruget får vi grønt, frugt, bær og urter. Vi øger kulstofbinding i jorden (CO2), reducerer madspild og klimaaftryk, når vi spiser i sæson fra egen avl. Elever, kursister og gæster oplever en verden af frugt og grønt, der blomstrer, vokser og ender på tallerkenen i spisesalen. Og eleverne har i forskellig grad deltaget i forberedelser, produktion, høst og tilberedning af de lækre, sunde råvarer. Vi gror mad, der giver viden, mening og dannelse. Vi tror på, at det generelt vil løfte os videre mod et øget fokus på bæredygtighed.
Skælskør Landevej 28
4200 Slagelse
Cvr.nr.: 44179210
EAN-nr.: 5790002726880
Tlf: 58 58 40 65
Man.-tors. kl. 08.30 – 14.00
Fre. kl. 08.30 – 13.30
Tilmeld dig Gerlev Idrætshøjskoles nyhedsbrev
Copyright 2024 by Gerlev.dk