
På tur i skoven | mad over bål
“Det bimler og bamler!” – Sådan lød Nikolaj Kirks udødelige ord i Nak&Æd. På Mad over bål skal vi have gang i den – vi skal have fat i krydderierne, ingredienserne, gryderne og ikke mindst ilden. Ambitionerne er næsten lige så høje som træerne omkring os, når vi står hen over gryderne og skaber vores allesammens samlingspunkt – aftensmåltidet. Alle friluftstures højdepunkter er måltidet – det er her, vi samles, reflekterer, griner og hygger. Vi erstatter på faget Mad over bål pulvermad med fantastiske hjemmelavede måltider.

Aktiviteter
Vi skal i fællesskab lave en masse retter over bål – i bålgryder, pander, og trangiasæt. Du lærer at lave forskellige typer bål, som passer til de forskellige retter; hvordan skaber vi et bål til en simreret, og hvordan får vi knald på ilden til at stege?

Hvad får du ud af det?
Din næste tur ud i naturen bliver uden dåseleverpostej og slatten rugbrød. Du kommer til at kunne jonglere ingredienser, gryder og optænding. Maden er det naturlige samlingspunkt, når man er på tur, og du kommer til at være godt klædt med tips og tricks til det.

undervisning og holdet
Bålet, redskaberne og ingredienserne er centrale i faget. Vi skal både af sted på tur i de dybe løvskove med rygsækkene pakket med grej og grønsager, og vi skal være i vores egne smukke omgivelser med shelter og lejrbålsplads på Gerlev.

Godt at vide
Det bliver en masse undervisningsgange udenfor, mens alle andre må svede indenfor – varmt tøj og regntøj bliver jeres bedste ven, og I finder alle de gode steder til at lufte tøjet ud efter en god omgang bål.