DANS

DANS

  • Danmarks stærkeste underviserteam
  • Moderne, House, Show Jazz, Locking, Hip Hop, Waacking, Dancehall m.m.
  • Specialetur til New York (forår) eller en europæisk storby (efterår)
  • Fokus på både teknik og personligt udtryk
  • Afsluttende forestilling

Gerlev Idrætshøjskole har landets mest markante danselinje. Vi formidler danseoplevelser og bevægelsesglæde og udfordrer dig på teknik, æstetik og fysik. Uanset niveau kan du være sikker på at blive udfordret. Vi møder både dig, der har høje ambitioner, og dig, der blot elsker at danse og bevæge dig.

Forskellige stilarter

Dansefaget blev etableret på Gerlev i 2004 (af Peter Friis), og er i dag struktureret og formgivet af Louise Seloy Klok. Der udover møder man en række af Danmarks dygtigste dansere inden for de forskellige stilarter vi praktiserer, her i blandt Moderne, House, Show Jazz, Locking, Hip Hop, Waacking og Dancehall.

Form din identitet som danser

På dansespecialet hjælper vi dig på vej med at udvikle din personlige stil og forme din identitet som danser.

Vi inviterer dig ind i et arbejdsrum for selvudvikling, hvor du koncentreret kan træne dine færdigheder og flytte dine grænser. Det kommer dermed både til at handle om at udvikle din teknik og dit personlige udtryk.

En bred vifte gæstelærere

Du vil blive indført i dansens historie, stilarternes forgreninger og deres kulturer, og du vil lære at arbejde kreativt inden for og på tværs af mange forskellige stilarter.

Gerlevs beliggenhed tæt på København gør, at vi kan trække en bred vifte af gæstelærere til højskolen, der arbejder professionelt med dans.

Stift bekendtskab med det professionelle dansemiljø

Dermed får du mulighed for at prøve kræfter med de sidste nye tendenser fra det professionelle dansemiljø, ligesom du vil stifte bekendtskab med de internationale strømninger, der dominerer tiden.

Vores gæstelærere tæller blandt andre Peter Friis, Mariama Ambrose, Eddy Casca (Dee), Anete Jensen, Stinna Shaktiva, Emilie Brooklyn Holte og mange flere.

Specialetur til New York eller europæisk storby

Centralt i forløbet står specialeturen, hvor du vil komme til at opleve det professionelle dansemiljø på nærmeste hold. I foråret går turen til New York, mens den i efteråret går til en europæisk storby.

Tid til fordybelse

Med den markante plads, som dansen får i dit skema, får du tid til fordybelse og mulighed for at mestre de koreografier, som vi udarbejder og udfører i fællesskab. Til sidst i forløbet kommer du desuden til at deltage i en stor afsluttende forestilling.

GPT

Vores danseklasser er professionelt strukturerede, og vi sender hvert år mange af vores elever direkte videre på anerkendte danseuddannelser – og til en plads på Gerlev Performance Team.

Louise Seloy Klok - Underviser/teacherUnderviser/teacher

”Jeg gør rigtigt meget ud af at fortælle mine elever, at det slet ikke handler om, hvordan de gør det, eller hvordan det ser ud, men om de kan lide det.”

Tine Salling, underviser, Dans


Mød Silje og Amalie, to ambitiøse elever på Gerlevs danselinje.


gerlev-tilmeld-400x400

BLIV ELEV PÅ GERLEV

sammensaet-dit-ophold-green-400x400

SAMMENSÆT DIT OPHOLD

Dit højskoleophold kan vare fra 8 til 40 uger.
Læs her, hvordan du kan sammensætte det.gerlev-undervisere-green-ikon-400x400

UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere.gerlev-facebook-green-ikon-400x400

DANS PÅ FACEBOOK

Fotos, levende billeder og spændende fortællinger
– fra DANS og vores mange rejser ud i verden.