Bliv
Elev
Besøg

Os

650 Gerlev’ere samlet til Gammel elev- og jubilarweekend

Gammel elev- og jubilarweekend 2023 blev med 650 deltagere en af de største i Gerlevs historie. En weekend fyldt med minder, gamle venskaber og en vigtig fejring af Gerlev-fællesskabet på tværs af alder og årgange.

Lørdag formiddag stod stole i lange rækker linet op. Talerstolen var støvet af, og spottet rettet mod en særlig samling af mennesker fra alle dele af landet. Fælles for alle var tiden og venskaberne på Gerlev. Efter to år med jubilarweekender i efteråret lykkedes det endelig at bringe tidligere elever og medarbejdere sammen til Gammel elev- og jubilarweekend under forårssolen. Fra 60-års jubilarer til elever, der kun lige har sagt farvel til Gerlev. Weekenden var først og fremmest en fejring af minderne, venskaberne og fællesskabet.

Traditionen tro

Gammel elev- og jubilarweekend på Gerlev er fuld af traditioner. Weekenden startede som altid allerede fredag, hvor nuværende og tidligere elever klædt i hvidt deltog i den årlige cricketturnering. 

Lørdagens officielle program bød på endnu flere klassiske Gerlev-discipliner med uddeling af Gerlev-prisen, Dialog og Driblerier og Hareløbet inden den store festaften. At dømme ud fra den boblende, gode stemning, fandt det store fællesskab igen frem til alt det dejligste ved Gerlev. En hal, der emmede af interesse og indlevelse. Plænen, der myldrede med leg og bevægelse. Inspirerende taler om Gerlev-prisen. Overalt var folk der snakkede, festede og nød gensynet, mens aften blev til nat.

Weekend-glimt

That’s cricket!
Traditionen tro skydes Gammel elev- og jubilarweekend i gang med en cricketturnering. Tidligere landstræner i cricket Erik Juul er manden, der har ført gentlemansporten til højskolen helt tilbage i 1989. I cricket er fairplay og respekten for hinanden hovedfokus.

Uddeling af Gerlev-prisen
Gennem 45 år er Gerlev-prisen blevet uddelt til personer, der forholder sig nysgerrigt, kritisk og udviklende til idræt og bevægelse. Henrik H. Brandt modtog Gerlev-prisen 2023 for sit store bidrag til udformningen af dansk idrætspolitik, og for til stadighed at pege på nye løsninger, der kan styrke idrætsdeltagelse og -glæde i Danmark. Læs mere om Henrik og Gerlev-prisen her

Hare på halvmarathon
Med løbeskoene stramt bundet satte årets hareløbere afsted fra Ørslev Kirke mod Gerlev. Foran dem ventede 21 km. Første mand ved målstregen efter 1 time og 22 minutter var Anders Bojesen, der løb sig til sejren af Gerlevs 44. Hareløb. Ikke langt efter ham var Thea Ludvigsen og Niels Thomsen, der blev årets harer. Stort tillykke til alle tre. Ud over sejren kunne Anders også fejre sit 25 års jubilæum.

“Det er i dag et vejr”
Solen stod højt på himlen og det var også afspejlet til dagens fællessang, der lagde ud med “Det er i dag et vejr – et solskinsvejr”. Kærlighed og relationen til andre mennesker var især i fokus i de efterfølgende sange. Et fokus, der gik igen igennem hele weekenden.

650 Gerlev’ere samlet til Gammel elev- og jubilarweekend