Bliv
Elev
Besøg

Os

Gerlev Idrætshøjskole – Indsamling til Ukraine

Efter en uge spækket med indsamlingsaktiviteter på tværs af skolen, kulminerede Gerlev Idrætshøjskoles indsamling for ukrainske familier på flugt lørdag aften med det største beløb til dato på hele 235.000 kroner.

235.000 kroner er mange penge. Penge, der sendes direkte og ubeskåret til Dansk Flygtningehjælp – øremærket til at hjælpe mennesker på flugt fra krigen i Ukraine. Beløbet er bl.a. indsamlet igennem en elevauktion og et stort 24-timers-løb, hvor der samlet blev tilbagelagt over 8200 kilometer.

24-timers-løb en succes – igen

Det er anden gang, at Gerlev Idrætshøjskole løber for fællesskabet og for at gøre en forskel. I foråret 2021 løb eleverne for første gang, og her samlede højskoleeleverne i alt hele 148.000 kroner ind til Skælskør Julemærkehjem.

I år var målet samlet set at indsamle 100.000 kroner og i gennemsnit løbe 30 km pr. elev. Eleverne fik dog langt flere kilometer i benene end forventet, samtidig med at donationerne strømmede ind. Derfor endte det samlede beløb også på hele 235.000 kroner.

– Wow, det har været en vild oplevelse. Alle har spillet en vigtig rolle i fællesskabet omkring at stå de 24 timer igennem. Det giver mening og håb at mærke hinandens drivkraft og motivation for at hjælpe andre, siger Morten Zacho, højskolelærer og initiativtager til 24-timers-løbet, og fortsætter:

– Det er imponerende, at vi igen i år har oplevet så stor opbakning fra nær og fjern. Jeg er stolt over, at vi med donationerne og elevernes fantastiske indsats kan bidrage til Dansk Flygtningehjælps indsats, der hjælper mennesker på flugt fra krigen i Ukraine. En stor tak til alle, der har bidraget til, at vi er lykkedes med at indsamle så flot et beløb, slutter han.

Gerlev elever indsamler
Indsamling Ukraina Gerlev Idrætshøjskole
Gerlev indsamler til Ukrainske familier

gerlev-auktion slår rekord

Alt fra køkkentjanser, massage, lærere som vækkeur, frisørsalon, personlige digte, strygning af skjorter og klaverundervisning var på salgslisten, da eleverne havde arrangeret en auktion i forbindelse med indsamlingen.

Aftenen var intet mindre end en kæmpe succes, som stod på store grin og masser af høje beløb. I alt indbragte auktionen på én og samme aften hele 23.960 kroner, som udelukkende var af elevernes egne midler. Dermed slår auktionen, ligesom 24-timers-løbet, alle rekorder.

CHECK TIL DANSK FLYGTNINGEHJÆLP

I forbindelse med indsamlingen var Dansk Flygtningehjælp på besøg for at fortælle om deres arbejde for flygtninge rundt omkring i verden. Samtidig modtog de checken på hele 235.545 kroner. Det totale indsamlingsresultat er heller ikke gået ubemærket hen hos Dansk Flygtningehjælp:

– Stor tak for hjælpen og fedt at se de unges engagement og kreativitet. Også en stor en stor tak til hver og en, der donerer. Det er blevet til rigtig mange penge – hver en krone gør en forskel i vores arbejde med at hjælpe mennesker på flugt fra krigen i Ukraine, siger Jens Engedal, projektleder hos Dansk Flygtningehjælp.

Gerlev indsamler til Ukraina
Gerlev indsamler til Ukraina

Gerlev Idrætshøjskole – Indsamling til Ukraine