Bliv
Elev
Besøg

Os

Hvordan snakker vi om de svære ting?

Samvær, krop, seksualitet, køn. Alle dele af vores liv og identitet, der fylder helt utroligt meget, men som kan være svære at snakke om. Det er temaer, som kan falde igennem i vores uddannelsessystem. Dermed oplever unge ikke en tryghed og et fællesskab, hvor de får erfaringer med og sprog til fx at begribe kroppen i al dens uperfekthed.

Gerlev indgår i projektet Future Move med The International Sport and Culture Association (ISCA), hvor eleverne diskuterer og engageres i samværskultur, kropskultur, seksuel dannelse, køn og indre bæredygtighed.

INDRE BÆREDYGTIGHED

Man kan nemt føle sig magtesløs i en verden, hvor der er krig i Ukraine, klimakrise og massive udfordringer med mental sundhed. Derfor er et af temaerne eleverne har arbejdet med indre bæredygtighed sammen med organisationen Inner Development Goals. Organisationen har udarbejdet spændende værktøjer og metoder til, hvordan vi selv kan handle i forhold til at skabe en mere bæredygtig verden. Det kræver mod, håb og færdigheder, hvilket i høj grad handler om, hvordan vi håndterer følgende 5 dimensioner: 

1. VÆRE – At relatere til sig selv
2. TÆNKE – Kognitive færdigheder
3. RELATERE – Omsorg for andre og verden
4. SAMARBEJDE – Sociale færdigheder 
5. HANDLE – At drive forandringer

Et af de vigtigste redskaber, der skabte en helt særlig dialog, var værditræet. Det kan du bruge til at identificere nogle af dine vigtigste personlige værdier. Det tager omkring 10-15 minutter at udarbejde dit eget værditræ, og det hjælper dig med at øge bevidstheden om din personlige motivation. Du kan lave dit eget værditræ her

Læs mere om Inner Development Goals på hjemmesiden, eller se den spændende film om projektet her:

SAMARBEJDE MED INTERNATIONAL IDRÆTSORGANISATION

Projektet Future MOVE er støttet af Civilsamfund i Udvikling (CISU). Projektet skal udvikle en dansk begrebsramme og læseplan for at arbejde med udviklingsprojekter inden for idræt. Projektet arbejder med udviklingsprojekter over hele verden fx Inner Development Goals, der bruger idræt til at opfylde FN’s Verdensmål, og giver eleverne på Gerlev Idrætshøjskole mulighed for at engagere sig i dem under og efter deres ophold. Læs mere om projektet på ISCA’s hjemmeside.

Hør Gerlevs forstander, Frederik Ullerup, fortælle om, hvorfor projektet er blevet etableret:

Hør underviserne Martin Lykkegaard og Sine Dammeyer beskrive projektet:

Hvordan snakker vi om de svære ting?