Bliv
Elev
Besøg

Os

Korkoncert med Musica Ficta

Tirsdag d. 24. maj giver koret Musica Ficta koncert på Gerlev Idrætshøjskole i anledning af 100-året for udgivelsen af Højskolesangbogens Melodibog. Koret dirigeres af Bo Holten og fortolker særligt udvalgte danske sange fra Højskolesangbogen.

Koncerten byder både på kendte sange, ukendte sange, sange som kom ind og sange som røg ud. Bo Holten vil fortælle om denne helt særlige danske kulturskat, hvordan den blev til, og til stadighed holdes i live.

Efter koncerten vil der være kaffe og kage, hvor vi alle stemmer i og synger et par fællessange fra Højskolesangbogen akkompagneret af Gerlevs musiklærer Liv Jensen.

Tidspunkt: Tirsdag d. 24. maj kl. 19.00-21.00

Program:

19.00 Koncert med Musica Ficta i Bevægelseshuset
20.30 Kaffe og kage + et par fællessange fra Højskolesangbogen
21.00 Tak for i aften

Pris: 75 kr.

Tilmeldingsfrist: Torsdag d. 19. maj kl. 23.59

Link til tilmelding

Korkoncert Gerlev Idrætshøjskole

Højskolemelodier gennem 100 år

I 1922 udkom den første udgave af Højskolesangbogens Melodibog. Redaktørerne bag var Oluf Ring, Thorvald Aagaard, Thomas Laub og Carl Nielsen. Flere år tidligere og særligt fra 1914/15 havde de to sidstnævnte, Nielsen og Laub, gjort sig bemærket med et samarbejde om at revitalisere og renovere den danske sangskat; rydde ud i romantikkens udsmykkede tonesprog og bringe melodierne tilbage til dem, som skulle bruge dem: ikke sangere, ikke musikere, men det almindelige danske folk. En snes danske viser hed den samling sange fra 1915 og 1917, som blev et fornyet manifest for den danske sang, og uomtvisteligt dannede grundlaget for melodibogens førsteudgivelse og hele traditionen, der fulgte efter.

Musica Ficta

Musica Ficta med dirigent Bo Holten har i over 25 dyrket den danske sang med stort engagement. Ensemblet har givet flere hundrede koncerter med danske sange i hele Danmark og udgivet flere end 20 plader med sange fra denne helt unikke danske kulturskat.

Korkoncert med Musica Ficta