Bliv
Elev
Besøg

Os

Renovering af Gerlev

84 år, 6 måneder og 21 dage er der gået siden det første spadestik blev taget til Gerlev Idrætshøjskole ved Gerlev Banke. Siden er der blevet langt mange ekstra mursten på skolen, og mens nogle ting ligner sig selv, er andre helt forandret.

Byggeriet af Gerlev Idrætshøjskole begyndte den 1. maj 1938. Skolen skulle stå klar til at modtage 98 elever den 20. oktober 1938. Siden dengang er der blandt andet bygget sportshal, bevægelseshus, foredragssal, fløje og kontorbygning. De seneste forandringer er i mindre skala, men mindst lige så vigtige for, at Gerlev består.

Kan du kende spisesalen?

Træder du ind i spisesalen er det ikke kun duften af dejlig mad, du bliver mødt af. Langs væggene er der opsat akustikpaneler, gulvet er skiftet ud, og der er kommet ny belysning i loftet. Det samme gælder i administrationen, hvor den store reception er delt i tre mindre rum, der er kommet ny skranke og sat glasdøre i. På anden sal i hovedbygningen er toiletter og bad blevet renoveret. Nu venter samme tur på første sal.

Gerlev skal følge med tiden. Derfor er det vigtigt, at vi løbende udvikler og forbedrer vores faciliteter. Det har vi sat i system. Vi har lagt en plan for de næste år, hvor vi kommer hele skolen igennem – både de steder, der helt tydeligt har brug for en kærlig hånd og de steder, der er mere skjulte, men mindst lige så vigtige,” siger Peter Bro-Jørgensen, administrations- og økonomichef.

Renovering spisesal
Renovering spisesal

De skjulte forandringer

Nogle forandringer er slet ikke til at undgå, mens andre er sværere at få øje på. Begge dele er lige vigtige. I sommers blev taget i hovedbygningen eftergået og isoleret. Udvendige dræn og kloakker blev efterset og repareret på hele grunden. Og faldstammerne i hovedbygningen blev renoveret.

“Det ser ikke ud af ret meget, men til gengæld er det brandhamrende vigtigt, at de ting fungerer. Og gør de det ikke, opdager vi det hurtigt,” fortsætter Peter Bro-Jørgensen.

Renovering tag
Renovering tag

Næste skridt

Gerlev har en stor bygningsmasse, som kræver vedligehold. 80 værelser, bevægelsesfaciliteter til alt fra dans til parkour, opholdsrum, lærerboliger og en legepark. Tilsammen giver det tusindvis af mursten fordelt ud over Gerlevs 16 hektarer.

Som det næste skal fællesrummene i hovedbygningen renoveres. Tagrender og nedløbsrør på alle bygninger skal efterses og repareres. Og så skal en ny plan for svømmehallen igangsættes.

“Et stort ønske for os er at få vand i svømmehallen igen. Det kræver en grundig undersøgelse af de forhold, der gik galt ved den seneste renovering, og få dem repareret. Det kommer vi til at arbejde på i 2023,” afslutter Peter Bro-Jørgensen.

Renovering af Gerlev