Bliv
Elev
Besøg

Os

Sommeren er kommet til Gerlev

Med masser af sol, sang og smil er sommerens første kursister endelig tjekket ind på Gerlev – klar til uger med musik, god mad, nærvær og højskole. Årets første sommerkursus var SommerGospel, hvor 150 kursister – lige fra nybegyndere til erfarne korsangere, gospeldirigenter, solister, musikere og nodeanalfabeter – prøvede kræfter med den livsbekræftende gospelmusik.

En særlig sommerstemning

Højskole er for alle. Det bliver især tydeligt i sommermånederne, hvor op mod 1000 kursister fylder Gerlev med leg, dans, kamp og fordybelse. Sommerkurserne byder børn, unge og voksne i alle aldre indenfor til alt fra gospel til judo. Der er noget for alle. Fælles er nærværet.

– Det er det højskolen kan. Vi træder ud af de normale kasser og er til stede i fællesskabet på tværs af alder og arbejde. Vi er alle bare mennesker, der er sammen og nyder nærværet og hinanden, siger Julie Hauge, kursusleder, og fortsætter:

– Der er et stort behov for at være nærværende. Det er mennesker, der kommer fra at arbejde og her, der er vi bare til stede. Vi lægger telefonerne og de sociale medier væk. Det er live. Det betyder at vi får nogle nye snakke og oplevelser, vi ikke havde forventet, slutter hun.

Nye og gamle venskaber

De fleste af kurserne på Gerlev har en lang historie og er blevet afholdt år efter år. Kursisterne kommer fra hele landet og for en stor del er det ikke første gang, de besøger Gerlev. Erik Gravgaard synger med på gospelkurserne for ottende gang.

– Jeg kommer her især for det sociale. Det er noget af det, der virkelig trækker og gør, at man kommer tilbage. Det er jo ligesom en familie nummer to. Der er folk, man kun ser her til SommerGospel. Dem ser man år efter år, siger Erik Gravgaard, og fortsætter:

– Min fornemmelse siger mig, at to tredjedele er nogle man genkender, og en tredjedel er nye. Både for nye og gamle er der en helt særlig åbenhed og stemning af, at nu skal vi have det godt. Vi gør hinanden gode og nyder bare at være sammen, slutter han.

Ugens højdepunkt

Under gospelkurserne flyder tonerne fra alle kroge og hjørner af Gerlev lige fra morgenstund til solnedgang. Nogle af landets dygtigste undervisere sørger for masser af udfordringer til både begyndere og øvede i forskellige kor- og solistmoduler. Aftenerne er dedikeret til koncerter og fest.

– Mit højdepunkt for ugen er lærerkoncerten. Der er en helt særlig stemning, fordi publikum jo er ekstra vilde med den type musik og kan synge med. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at man går derfra med sådan en wow-oplevelse. Det gør jeg, og jeg er sikker på, at det vil alle gøre, der oplever den koncert, siger Erik Gravgaard.

Overvejer du er kursus på Gerlev?

Sommeren er slet ikke slut endnu og det er stadig muligt, at komme med på et sommerkursus på Gerlev. Der er ledige pladser på kurserne ‘International Gathering – Parkour, Move, Dance’ i uge 32 og ‘International Gospel’ i uge 33. Læs mere her.

Hvis sommeren allerede er booket, men du overvejer et kursus til næste år, kan du tage udgangspunkt i dette års kursusplan. Der er stor sandsynlighed for at kurserne vender tilbage i de samme uger næste år.

Kursusplanen 2022:

  • Uge 27: SommerGospel
  • Uge 28: FamilieGospel
  • Uge 29: Rytmisk Musikkursus
  • Uge 30: Familiehøjskole
  • Uge 31: Judokursus
  • Uge 32: International Gathering: Parkour, Move & Dance
  • Uge 33: International Gospel

Sommeren er kommet til Gerlev