Bliv
Elev
Besøg

Os

Tilbageblik på Gerlevs 2021

2021 startede som for resten af samfundet ikke ud som håbet på Gerlev. Nedlukningen betød, at opholdet for forårseleverne blev kraftigt reduceret. Heldigvis vendte eleverne stærkt tilbage med genåbningen, og det samme gjorde mange af de begivenheder, der ellers har været lukket ned. Året på højskolen og i Center for Leg & Bevægelse har været fyldt med store øjeblikke og oplevelser. Lige fra Legeskibets sommertogt rundt i landet til fuldt hus ved Jubilar- og gammel elev weekend. Her får du otte af årets højdepunkter.

Kronprinsesse Mary på Gerlev Idrætshøjskole

Besøg af Kronprinsessen

H.K.H. Kronprinsessen besøgte 22. april Gerlev for at sætte fokus på kropsrettigheder. Det skete i forbindelse med lanceringen af FN’s befolkningsfonds rapport “State of World Population 2021”. Her var eleverne sammen med panelet med til at diskutere retten til at bestemme over egen krop. Læs nyheden om det her.

Husk at tage noter

Skolekreds vedtaget

En afgørende beslutning blev i foråret truffet for det demokratiske fundament for Gerlev. Repræsentantskabet erstattes i 2022 af en skolekreds. En skolekreds, hvor alle kan blive medlem og engagere sig i Gerlevs virke. Læs mere og bliv medlem her.

Kunst og kultur weekend

Første Art Market på Gerlev

Kunsten flyttede ind på Gerlev. Den årlige kulturbegivenhed Art Market blev for første gang afholdt på Gerlev med 40 forskellige udstillere og tre spændende kunstnerforedrag –  en stor fejring og fremvisning af den lokale kunst, som tiltrak op imod 700 gæster. Vi håber, at mange lokale vil besøge Gerlev, når Art Market vender tilbage i 2022.

Daniel leger tyren i det røde hav

Legeskibet på sommertogt

I juli stævnede Legeskibet ud på sommertogt. Skibet var ladet med masser af legeudstyr, parkourstativ og spil, og det blev til timevis af leg, sjov og bevægelse i de seks havnebyer, hvor det lagde til kaj. Togtet var en del af “Sammen i bevægelse”, som er et samarbejde mellem DR, Dansk Skoleidræt, ​Dansk Firmaidrætsforbund, DIF og DGI.

Højskole hygge på Gerlev

Rekordstore elevhold

Som sommeren gik på hæld flyttede 140 nye ansigter ind på Gerlev Idrætshøjskole – det største efterårshold i nyere tid. Dermed fortsætter udviklingen fra 2020, hvor der også var stor søgning til højskolerne. I 2022 har vi gjort plads til endnu flere elever og har budt  velkommen til 160 elever.

Forstander Tania Dethlefsen

Gammel elev weekend

Jubilar- og gammel elev weekend 2021 blev med 700 deltagere en af de største i Gerlevs historie. En weekend fyldt med minder, gamle venskaber og en vigtig fejring af Gerlev-fællesskabet på tværs af alder og årgange. Læs mere om weekenden her.

Gerlevpris vindere 2020 og 2021

Pris for menneskelige værdier

Landsholdstræner, Kasper Hjulmand, modtog Gerlev-prisen 2021 for sit menneskesyn og tydelige værdisæt. Kvinderne bag Erindringsdans®, Susanne Rishøj og Ane Eckerman, tog Gerlev Prisen 2020. Læs mere om prismodtagerne her.

Gerlev idrætshøjskole

Opstart af Moving Youth

I 2021 kom der endnu mere fokus på glæden ved bevægelse og leg i lokalområdet. Med støtte fra Novo Nordisk Fonden er et innovativt samarbejde mellem idrætsforeninger, skoler, Slagelse kommune og Gerlev startet op. Projektet skal skabe ny bevægelseskultur og indsatser for de 11-15 årige. Læs om legen og bevægelsen her.

Tilbageblik på Gerlevs 2021