Bliv
Elev
Besøg

Os

3 skarpe til Helge

En erfaren mand med grønne fingre er flyttet ind på Gerlev. For præcis 30 år siden blev han en del af Gerlev som elev. Nu er han vendt tilbage for at skabe et grønnere Gerlev med selvforsyning af grøntsager og mere biodiversitet. Mød Helge Bülow, Gerlevs nye grønne koordinator.

Den blå bog

Som højskoleelev i 1992 var Helge optaget af dansen og gymnastikken. Siden har han haft fingrene i jorden bl.a. som forstander på den økologiske landbrugsskole og som driftsleder på et forsøgsgartneri på Aarhus Universitet. Han har arbejdet med unge i 8 år som efterskolelærer og har de sidste 10 år haft eget gartneri.

Som elev på Gerlev blev Helge for første gang præsenteret for økologisk mad og prøvede kræfter med både kikærter og feta. Det hang ved og det samme gjorde Gerlev. Helge fortsatte på Gerlevs elitehold i 7 år og har også været en del af Gerlevs bestyrelse. Siden november har han fået jord under neglene på Gerlev og til sommer vil det hårde arbejde kunne nydes i køkkenet, når der kommer grøntsager på bordet.

De tre skarpe

Hør Helge fortælle, hvad det betyder, at vi skal have et grønnere Gerlev, hvilke projekter han har kastet sig ud i indtil videre, og hvilket aftryk han håber at sætte på Gerlev.

3 skarpe til Helge