Bliv
Elev
Besøg

Os

Fire julelege til ferien

På Gerlev handler julen i høj grad om at hygge med hinanden og være nærværende. Det gør man bedst gennem leg, fællesskab og samvær. Derfor har vi samlet fire hyggelige julelege, som både kan leges med børnene derhjemme eller bruges til julefrokosten med familien. Der er garanti for smil, latter og udfordringer for alle. Vi håber, at i vil lege med!

Fang snefnug

Stil jer ud på stuegulvet. Find et stykke papir og riv det i mindre stykker. Den ene person slipper papiret og den anden person skal forsøge at fange snefnugget inden det rammer jorden. Man bestemmer selv, hvor stort snefnugget skal være eller om det skal være en snebold.

Sluk lys og fang pebernødder

Start med at finde to stearinlys og stil dem ved siden af  en stol på hver side langs stoleryggen. Nu gælder det om at få pustet lysene ud. Du må bevæge dig lige så meget du vil rundt på stolen, bare du ikke rammer jorden. Er det for nemt med de store stearinlys så find nogen, der er lidt mindre. I stedet for at puste lys ud kan du også lægge pebernødder ud, som du skal ned og fange med munden.

Find pebernødder med bind for øjnene

Start med at give den ene bind for øjnene. Den der stadig kan se, ligger pebernødder rundt i rummet. Nu gælder det om for personen med bind for øjnene at finde pebernødderne. Den, der kan se, må godt hjælpe. I stedet for at bruge almindelige ord som op, ned, frem og tilbage, så prøv at give retningerne juleord som fx snebold eller julegave. Er i flere end to til at lege, så gem en masse pebernødder og se, hvem der kan finde flest.

Kanevæddeløb

Start med at finde et tæppe, der kan glide godt på gulvet og find så ud af, hvem der skal være rensdyr og hvem, der skal sidde i kanen. Lav en bane, som i kan trække kanen igennem. Nu gælder det om for rensdyret at få trukket kanen så hurtigt rundt på banen som muligt. Sørg for at holde godt fast, når du sidder i kanen. Er i flere der vil være med kan i enten se, hvem der kan komme hurtigst rundt på banen eller lave det til en fangeleg, så det bagerste rensdyr skal prøve at fange det forreste rensdyr. Der må godt være flere rensdyr til at hjælpe, hvis det er svært at trække kanen.

Fire julelege til ferien