Bliv
Elev
Besøg

Os

Folkemødet 2022: Tak for i år

Orker folk egentlig at lege? Orker folk at høre om leg, læring og trivsel? Gerlevs korte svar er: ja.

Trivsel, leg og læring var overskriften for det samlede program på Børne- og Ungescenen på årets Folkemøde. Gerlev havde indgået et partnerskab med Lego Fonden, Ole Kirks Fond og Playfull Learning om at opbygge en ny scene på Folkemødet, der tog børn og unges udfordringer alvorligt. Og det lykkedes i den grad at afvikle et meget varieret program over tre dage.

Børne- og Ungescenen fyldt til randen

Børne- og Ungescenen var bygget op med scene i den ene ende og et stort legeområde i modsatte ende, hvor Gerlevs klatrecontainer også var stillet op. Det gav mulighed for at veksle mellem debatter og fysisk leg. 

Der var plads til ca. 250 personer. Og det antal blev da også sprængt, da sidste års vinder af Gerlev-prisen, Kasper Hjulmand, var med til at debattere under budskabet: “Der skal fejl til, før man bliver dygtig…”

Gerlevs to debatter

Gerlevs ene debat handlede om, hvordan vi skaber en ny bevægelseskultur for unge. Her påpegede Gerlevs forstander, Frederik Ullerup, at bevægelsesglæde er helt fundamentalt og grundlæggende for mennesker, hvis de skal fastholdes i foreningslivet eller andre steder, hvor der er fællesskaber med kroppen i centrum. 

“Der er slet ikke tvivl om, at fællesskaber om bevægelse og fysisk aktivitet er fantastiske – se bare foreningslivet! Netop derfor skal vi være særligt opmærksomme på at plante en tidlig bevægelsesglæde hos alle børn”, siger Frederik Ullerup og fortsætter:  

“Det er bevægelsesglæden, der er indgangen til de fællesskaber idrætten tilbyder senere – og den, der giver dem lyst til at fortsætte med at være aktive op gennem ungdommen”, slutter han.

Den anden debat, hvor blandt andet projektleder i Gerlev Center for Leg & Bevægelse Frank Lambert deltog, satte fokus på, hvor vigtige voksne er blevet for børns leg. 

For i en tid hvor den fysiske leg er under pres fra tid foran skærme og en travl og opdelt hverdag, hvor der ikke bliver overleveret en masse lege på tværs af alder og køn, skal de voksne finde legeglæden frem, være rollemodeller og skabe en legekultur: 

“I Center for Leg og Bevægelse underviser vi pædagogisk personale i daginstitutioner og skoler, så de får en legefaglighed, får mod til at sætte sig selv på spil og kan bruge legen i det pædagogiske arbejde. På den måde bliver de rollemodeller, og det er grundlaget for at få genskabt en levende legekultur”, siger Frank Lambert. 

Folkemødet 2022: Tak for i år