Bliv
Elev
Besøg

Os

Frederik og Theis

Er der ligheder mellem højskole og livet i uniform? Ja, mener to elever fra efterårsholdet 2021. Personlig udvikling og fællesskab er to af kodeordene. 

I millitæret får man ofte fortalt, at “det ikke er et højskoleophold!” Den indstilling til højskoleverdenen farvede særligt Frederiks syn på, hvad en højskole egentlig er for en størrelse. Alligevel fyldte den store hungren efter at opleve fællesskabet og knytte de tætte bånd til andre elever – og han tog springet fra militæret til Gerlev. 

Theis tog samme tur. Han mener, at man både i militæret og på højskolen opnår personlig dannelse. Hvor det i værnepligten særligt lærer sig selv beder at kende gennem fysisk hårde udfordringer og pressede situationer, er det på højskolen langt mere på det sociale og mentale, man bliver udfordret.

Frederik og Theis tror bestemt, at det har været en fordel for dem, at have haft oplevelsen fra militæret med i bagagen, da de oplever, at de hurtigt har hvilet i at skulle finde sig til rette i uvante rammer og automatisk slapper mere af i hele oplevelsen på højskolen. 

Arrangeret overlevelsestur for andre elever

Drengene har haft lyst til at dele ud af deres store begejstring for værnepligten. Derfor arrangerede de under deres Gerlev-ophold og i samarbejde med fire andre elever, en overlevelsestur for de elever, der havde lyst til at udfordre sig selv. En tur, hvor eleverne kom tættere på hinanden og fik en ”lille” forsmag på, hvad det vil sige at være værnepligtige. 

 

"Det er ikke et højskoleophold!" Sådan lyder det ofte i militæret. Alligevel er der lighedspunkter, mener to elever.
placeholder | Gerlev Idrætshøjskole
John Doe
Designer

Frederik og Theis