Bliv
Elev
Besøg

Os

Frederik Ullerups 1. år som forstander

Frederik Ullerup kunne d. 1. april 2023 fejre sit første år som forstander på Gerlev Idrætshøjskole. Et år med Landsstævne, Folkemøde, summen af liv over sommeren, Gammel elev- og jubilarweekend, sangaftener, Legekonference og selvfølgelig en unik hverdag med elever og kolleger.

Men hvad er der sket i året, han nu ser tilbage på? Hvad er hans højdepunkter, overraskelser og fortællinger, og hvilke fremtidsdrømme har han for Gerlev?

“Et sted jeg er stolt af”

Mange minder var oppe og vende, da Frederik skulle finde sine højdepunkter fra året. Afslutningsfesterne for foråret og efteråret 2022 står især stærkt i hans top tre, som han selv udtaler:

“Det er så vigtigt at opleve det, elever siger den sidste dag og festen om aftenen, hvor de holder taler. Hvordan de sætter ord på det, de har oplevet, fordi de bare er så præcise i oplevelsen.”

Fællesskabet på Gerlev er noget for sig selv – et minde for livet. Det oplevede Frederik især i sommers på Landsstævnet med forårsholdet 2022. Lærerne havde et lille øjeblik i en rundkreds for sig selv og nød energien og glæden ved landsstævnet. Det opdager eleverne, der sammen slutter sig til lærerne. På den måde opstod et særligt øjeblik af kærlighed, fællesskab og glæde.

”Hele forårsholdet kommer over, og til sidst var der 140 elever rundt om os, og alle stod bare og hoppede i cirklen. Og jeg kan huske, at jeg tænkte, at det er for sindssygt et sted, jeg arbejder.”

”En del af en bevægelse”

Højskolelivet, energien, fællesskabet og historien kan være svær at sætte ord på. Når Frederik har haft gæster på besøg på Gerlev, oplever han, at de bliver ramt af følelsen og essensen af højskole og finder ud af, hvor inspirerende det er at komme her. Mange ideer spirer, når man går rundt på skolen og oplever, hvad en højskole faktisk kan – lige fra træklatring og kajak til grøntsagsdyrkning og fællessang. Den bevidsthed håber Frederik, at endnu flere vil få i fremtiden: 

“Jeg synes det er ærgerligt, at vi skal gøre os så umage med at fortælle, hvad det er for et sted. Altså jeg synes, at historiefortællingen om, hvad en højskole er, er enorm svær overfor folk, der ikke kender os. Det er et ansvar, vi skal tage på os, og hele tiden øve os i at fortælle, hvorfor højskolerne er så vigtige for samfundet.”

Fremtidsdrømme for Gerlev

Fremtidsdrømmene for Gerlev er mange, men især en drøm står klar for Frederik.

“Jeg håber, at vi bliver ved med at være et sted, som folk får lyst til at være på og være i. På Gerlev er vi gode til at gøre noget lidt andet og noget lidt anderledes, og det skal vi blive ved med at være. Det tror jeg stadig, der er brug for! Men det kræver også, at vi gør noget ved os selv.”

Derfor ønsker han mere end noget andet at være på det hold, der får realiseret nogle af byggeprojekterne på Gerlev. Det er essentielt, hvis Gerlev skal bestå de næste 85 år og endnu flere skal have mulighed for at opleve livet på Gerlev.

Vigtigst af alt er dog, at Gerlev bliver ved med at være en højskole, som ikke kun har faciliteter og inspirerende undervisning med undervisere, som er dygtige i deres fag, men også en højskole med en helt særlig ånd og tradition, hvilket gør Gerlev unik for både tidligere, nuværende og kommende elever både på korte og lange kurser.

Frederik Ullerups 1. år som forstander