Bliv
Elev
Besøg

Os

Hjulmand scorer Gerlev-prisen

Landsholdstræner, Kasper Hjulmand, modtager dette års Gerlev-pris for sit menneskesyn og tydelige værdisæt. Kvinderne bag Erindringsdans®, Susanne Rishøj og Ane Eckerman, får 2020- prisen. Modtagerne, som besøger Gerlev 25. september, har ét tilfælles: De sætter mennesker først.

Gerlev Idrætshøjskole og Center for leg og bevægelse uddeler 25. september Gerlev-prisen til både dette og sidste års modtagere. Den ene trak overskrifter i hele verden ved sommerens EM, den anden trækker smil og minder frem på landets plejecentre.

Mennesker før mål
Gerlev Pris 2020 21 15 of 19 | Gerlev IdrætshøjskoleKasper Hjulmand vandt hele verdens sympati, da han ved sommerens EM gentagne gange fastholdt sit fokus på spillernes ve og vel frem for præstation og målscore. Nu vinder han årets Gerlev-pris for netop den egenskab:
– Vi giver Gerlev-prisen til Kasper Hjulmand for at have skabt en ny forståelse af fodboldens muligheder, hvor talentudvikling og i sin tid børnetræning først og fremmest handler om kærlighed til fodbold og dannelse af hele mennesker i stærke fællesskaber, siger Julie Hauge viceforstander på Gerlev og medlem af Gerlev-priskomitéen og fortsætter: – Den tilgang har han bevaret i professionel fodbold og tilmed opnået gode resultater. Det er helt i tråd med de værdier, der er grundlæggende for Gerlev.

Højskolen og dens grundtvigianske værdier står som tidligere højskoleelev da også Hjulmands hjerte nær: – Jeg er super stolt, fordi Gerlev-prisen handler om en anerkendelse af nogle mere fundamentale værdier, som repræsenterer meget af det, jeg har været og er optaget af som menneske og som fodboldtræner, siger han.

Kasper Hjulmand deltager 25. september ved prisoverrækkelsen og en efterfølgende debat om værdier og fællesskab i idræt og bevægelse på Gerlev, som samme dag afholder Gammel elev- og jubilar weekend med mere end 700 deltagere.


Danser minderne frem

Prisvindere Gerlevprisen 2020 og 2021 1 of 1 | Gerlev Idrætshøjskole
Susanne Rishøj og Ane Eckerman, der grundet coronanedlukning først modtager 2020-prisen i år, står bag konceptet Erindringsdans®, som er udbredt til mere end 700 plejecentre og 81 kommuner i Danmark. Med dans får mennesker med demenssygdom glæden ved bevægelse tilbage i takt med musikken fra deres ungdom. Uanset om de efterfølgende kan huske dansen, så er glæden i nu’et det afgørende for modtagerne af prisen:

– Erindringsdans® er en idræt for en sårbar gruppe, som gennem dansen pludselig kan noget mere, end de kan i det daglige. Prisen er en anerkendelse af både vores arbejde, men også af at bevægelse ikke kun handler om alder eller præstation, men om glæden i nu’et, siger Ane Eckerman, projekt- og udviklingschef i  Alzheimerforeningen.
Også priskomité-medlem Helle Winther, lektor fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, peger på lige netop den pointe: – Prismodtagerne har åbent nye døre og bragt dansen ind på plejecentre over hele landet. Med Erindringsdans® får ældre medborgere mulighed for at opleve bevægelsesglæde og
kontakt til andre gennem det fællesskab, der opstår i dansen, siger hun.
Erindringsdans® tilbydes til plejecentre i samarbejde med Alzheimerforeningen.

Fakta:
Gerlev Prisen gives for en indsats, som i en særlig grad har udviklet idrættens kvaliteter eller skabt fornyelse i synet på idrættens kulturelle placering og muligheder. Prisen gives til opmuntring af ytringsfrihed og demokrati og til støtte af initiativer, der tør anfægte den etablerede idrætspolitiske orden.

Læs mere om Gerlev Prisen og tidligere prismodtagere her

Gerlev Idrætshøjskole og Center for Leg og Bevægelse er Danmarks ældste idrætshøjskole med 23
år på bagen. Samtidig er Gerlev et Center for Leg og Bevægelser der laver legepartnerskaber med
kommuner, institutioner, foreninger og virksomheder over hele landet.

Kontaktoplysninger:
Overordnet om Gerlev og Gerlev-prisen: Forstander Tania Dethlefsen tlf: 5090 9109
Om prisoverrækkelsen til Kasper Hjulmand: Formand for Gerlev-priskomité Julie Hauge, tlf: 2964 0033
Om prisoverrækkelsen til Susanne Rishøj og Ane Eckerman: Medlem af Gerlev-priskomité Helle Winther, tlf: 3532 0806

Hjulmand scorer Gerlev-prisen