Bliv
Elev
Besøg

Os

Aktivt seniorliv – Træning og nysgerrighed

Kort kursus

Ankomst 09/10/2024

Afrejse 13/10/2024

Aktivt seniorliv – Træning og nysgerrighed er et kursus med masser af bevægelse, træning og livsglæde for alle, der har lyst til inspiration og udfordringer – for både krop og hoved. Med vores rammer og erfarne undervisere er der lagt op til en både livsbekræftende og eftertænksom oplevelse sammen med andre seniorer.

Karen Aronsen underviser på Yoga-uddannelsen

Træning og nysgerrighed

Vi begynder dagen med en morgensamling, hvor vi synger en sang fra højskolesangbogen, efterfulgt af et spændende oplæg.

Formiddagens faste program er med Finn Bygballe – en af Danmarks mest anerkendte gymnastikpædagoger gennem de seneste 40 år, som sætter gang i både krop og tanker.

Køkkenet anretter en sund og velsmagende mad, inden eftermiddagens program fortsætter med eksempelvis besøg i Gerlev Legepark, træning i varmtvandsbassin, kor og sang, kunstnerbesøg eller en tur til en af Vestsjællands seværdigheder.

Efter aftensmaden sætter vi gang i tanker om krop og kultur – og ikke mindst kunsten at leve et aktivt seniorliv.

Martin Lykkegaard underviser på Aktivt Seniorliv

Eksempler på aktiviteter

Morgensamling, kor, yoga, Alexanderteknik, senior-CrossFit, besøg i Gerlev Legepark, træning i varmtvandsbassin, faldforebyggelses- og balancetræning, kunstnerbesøg og ture til lokale seværdigheder.

Specialtræning
Der er hver dag et modul med specialtræning for seniorer, hvor der arbejdes med: balancetræning, faldforebyggelse, Alexanderteknik og senior-crossfit. Der er også mulighed for at prøve en række “klassiske” gerlev discipliner f.eks. Boldspil, yoga, Gerlev-Cricket, Gamle lege – og meget andet.

Senior-kursus på Gerlev Idrætshøjskole

HØJSKOLE ER FÆLLESSKAB, NYE OPLEVELSER OG LIVSGLÆDE

Gerlev har siden 1938 været en levende højskole, der samler mennesker fra hele landet. Vi arbejder med det sunde, aktive liv. Her går det moderne liv hånd i hånd med gamle traditioner og derfor samles vi, synger fra højskolesangbogen og fordyber os i livsoplysning og filosofiske emner.

På kurset bor vi på en aktiv højskole sammen med 100 glade unge mennesker, og vi er med til livlige morgensamlinger og hyggelige aftensamlinger, hvor glæde og energi er en del af stemningen. Så glæd dig til et livsbekræftende kursus med traditionelle højskoleaktiviteter som fællessang, foredrag, nye oplevelser og et aktivt, positivt fællesskab med andre seniorer.

Mød underviserne:

Martin Lykkegaard

Kursusleder og højskolelærer på Gerlev Idrætshøjskole.

Martin er optaget af, hvordan vi som mennesker dannes af idræt
– hvordan vi kan forstå os selv og vores kultur gennem idrættens univers. 

Finn Bygballe

Tidligere lærer på Gerlev Idrætshøjskole. Erfaren underviser i bevægelse og en af Danmarks mest anerkendte gymnastikpædagoger gennem de seneste 40 år, som sætter gang i både krop og tanker.

Jon Hollesen

Tidligere højskolelærer på Gerlev Idrætshøjskole. Erfaren underviser i kor og Alexanderteknik.

Praktisk information

Priser

Dobbeltværelse
5.050 DKK
Enkeltværelse
6.200 DKK
Dagskursist
4.400 DKK
Dobbeltværelse (Ældre Sagen)
3.995 DKK
Enkeltværelse (Ældre Sagen)
4.950 DKK
Dagskursist (Ældre Sagen)
3.500 DKK

* Du får 20 % rabat, hvis du er medlem af Ældre Sagen

Værelserne er placeret i stueplan i tre små bygninger ved siden af hovedbygningen. Toilet og bad deles af fire værelser på samme måde som i et parcelhus. Der er trapper ned til spisesal og enkelte idrætsfaciliteter.

Datoer

Ankomstdato
09/10/2024 kl. 16:00
Afrejsedato
13/10/2024 kl. 16:00

 

 

Andet

Aktivt seniorliv – Træning og nysgerrighed