Bliv
Elev
Besøg

Os

SommerGospel 2

Kort kursus

Ankomst 07/07/2024

Afrejse 13/07/2024

SommerGospel er for alle! Det er et sommerkursus for alle, som har lyst til at prøve kræfter med den mest livsbekræftende musik, der findes. 

På SommerGospel er der undervisningstilbud til alle – lige fra nybegyndere til erfarne korsangere, gospeldirigenter, solister, musikere og nodeanalfabeter. Eneste forudsætning for deltagelse er… lysten til at være med!

3W9A5145 | Gerlev Idrætshøjskole

Hundredvis af stemmer

Hvert år deltager mange hundrede sangere på et af vores sommergospelkurser. 
De deltager, fordi der er plads til alle på SommerGospel! Plads til at være den, du er. Det er en uge med masser af musik, sang, højskole og fællesskab. Så kom og syng med. Du vil ikke fortryde det.

Gospel for alle
På SommerGospel 2 kan du vælge mellem 15 forskellige workshops. Har du lyst til at synge i gospelkor, synge solo – eller prøve kræfter med sangteknik? Du kan også fordybe dig i din stemmes kraft i ”Kraftværk” og afslutte hver eftermiddag med “Gospelkor A capella”. Mulighederne er mange. Det kan faktisk være svært at vælge.

Sommergospel Gerlev Idrætshøjskole

Sang fra morgenstunden

Hver morgen begynder med fælles morgensamling, hvor vi synger en sang fra Højskolesangbogen eller en gospelsang og lytter til et oplæg.

Senere på formiddagen samles vi igen allesammen i det store fælleskor. Fælleskoret ledes af Hans Christian Jochimsen sammen med 5 andre dygtige dirigenter.

SommerGospel

Eftermiddag med workshops

Dagen er inddelt i 3 undervisningsmoduler. Her vælger du – efter interesse – de områder, du vil fordybe dig i hver dag igennem ugen. Dit første modul ligger om formiddagen.

Efter en lækker frokost har du dit andet og tredje modul. I modulerne vil du opleve nogle af landets bedste undervisere, som sørger for masser af udfordringer til både begyndere og øvede.

IMG 2316 | Gerlev Idrætshøjskole

Aften med musik

Aftenerne på SommerGospel byder på lærerkoncert, GospelGudstjeneste, Open mic, højskoleaften og festaften. 

“Mit højdepunkt for ugen er lærerkoncerten. Der er en helt særlig stemning, fordi publikum jo er ekstra vilde med den type musik og kan synge med. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at man går derfra med sådan en wow-oplevelse. Det gør jeg, og jeg er sikker på, at det vil alle gøre, der oplever den koncert.” – Erik Gravgaard, SommerGospel 2022.

Vælg dine workshops

Gospelkor: Soul Brothers

IMG 2014 2 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Claes Wegener


Soul Brothers er et kun for mænd! Ingen kvinder i koret i dette modul. Stilen og feelingen er den samme som vi kender fra et blandet kor, men den sound et herrekor har er helt unik!


Modul 1

Gospelkor: Soul Sisters

IMG 2698 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Nina Luna


Mens mændene er Soul Brothers kan kvinderne være Soul Sisters! Sangene er arrangeret til at passer til kvindestemmer. Stilen og feeling’en er den samme som vi kender fra et blandet kor. 


Modul 1

Sangteknik

IMG 1955 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Sarah Moshage


Bliver du nogle gange hæs? Er det svært at nå de højere toner? Kom tættere på at bruge din stemmes fulde potentiale. Holdet bliver en blanding af konkrete praktiske øvelser forankret i teori og krydret med nogle lækre gospelsange.


Modul 1 (max 15 deltagere)

Solist: Begynder

IMG 1946 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Colin Vassell (UK)


Har du altid haft lyst til at prøve at synge solo? Så er dette hold for dig! Få redskaber til at afsøge nye grænser. Dette er DIN chance for at afprøve din stemme i et trygt fællesskab.


Modul 1 (max 15 deltagere)

Solist: Syng med hjertet

IMG 2714 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Mette Risager


På denne workshop har du mulighed for at arbejde dybere ind i hjertet af din sang. Vi arbejder med teknikker, som giver mulighed for komme tættere på sangens kerne og budskab. Dette er et solisthold med fokus på fortolkning.


Modul 1 (max 15 deltagere)

Gospelkor (Modul 2)

184A2235 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Stefan Ægidius


Her er præsentation næsten unødvendig. Energi, glæde, begejstring, indlevelse og smukke ballader! I gospelkoret kan du støde på alle genrer indenfor gospelmusikken – lige fra traditionel ”church” til moderne contemporary.

Modul 2

The Amazing Show Choir

IMG 2920 | Gerlev Idrætshøjskole

Undervisere: Sofie Hermind & Benjamin Jochimsen


Masser af bling, masser af koreografi og tonsvis af stjernestunder. Vi arbejder hele ugen med at lave en fabelagtig show-kors performance klar til fredag aften. Alle får fundet deres indre stjerne frem, og i fælleskab får vi hinanden og gospelsangene til at skinne klart.


Modul 2

Komplet sangteknik

IMG 1924 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Putri Dehn


Her kan du lærer de grundlæggende sangteknik principper. Med udgangspunkt i ”Komplet sangteknik” (udviklet af Cathrine Sadolin) går arbejder vi med nogle af de udfordrende sangtekniske problemer, vi støder på, når vi synger i kor.


Modul 2

Solist: Just do it!

IMG 2052 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Laura Kjærgaard


For dig som er klar på at springe ud som solist - på trods af evt. nervøsitet. Det er lige meget om du har erfaring som solist eller ej så kan du være med her. JUST DO IT er temaet for ugen på dette hold, hvor vi skal dykke ned i forskellige solist tematikker.


Modul 2 (max 15 deltagere) 

Solist viderekomne (Modul 2)

IMG 8815 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Paul Clarke (UK)


For dig som har nogen solisterfaring. Vi skal arbejde med fortolkning, mikrofonteknik, performance og meget mere. Vi synger for hinanden og afprøver nye veje, end dem vi er vant til at gå, når vi synger solo.


Modul 2 (max 15 deltagere)

Gospelkor (Modul 3)

IMG 2860 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Didier Likeng (Kamerun)


Her er præsentation næsten unødvendig. Energi, glæde, begejstring, indlevelse og smukke ballader! I gospelkoret kan du støde på alle genrer indenfor gospelmusikken – lige fra traditionel ”church” til moderne contemporary.

Modul 3

Gospelkor: A capella & beats

IMG 8490 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Claes Wegener


Kor uden anden musikalsk ledsagelse end beats (rytmer). Når vi synger a capella er der mere plads i musikken til at fintune stemmerne, klangfarverne og harmonierne. Ved at kombinere med programmerede beats får sangene en stærkere rytmik og et mere moderne udtryk.


Modul 3

Kraftværk

IMG 2695 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Nina Luna


Vores hjerne og krop arbejder sammen når vi synger, men det er ikke altid vi føler at vi har kontrollen over stemmen. Vi skal synge sammen som kor, og vil gennem samtale, øvelser og gode tricks, øve os i at optimere vores mentale ressourcer, når vi synger.


Modul 3

Gospel, drum & dance

IMG 2924 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Sofie Hermind


Vi skal synge og lege med rytmer. Vi skal danse og bevæge. Det er en fusion af stomp og a capella kor! Afrikanske sange, spirituals, funky sange med body percusion - og sjove moves med fokus på multitasking! Det er en musikalsk gospel-legeplads.


Modul 3

Solist viderekomne (Modul 3)

IMG 2515 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Carla Jane (UK)


For dig som har nogen solisterfaring. Vi skal arbejde med fortolkning, mikrofonteknik, performance og meget mere. Vi synger for hinanden, og afprøver nye veje end dem vi er vant til at gå når vi synger solo.


Modul 3 (max 15 deltagere)

SG skema uge 28 2024 | Gerlev Idrætshøjskole

Se dit skema

Download skemaet her. Modulerne er beskrevet ovenfor og på gospelnet.dk.

Mød underviserne:

Hans Christian Jochimsen

Hans Christian opfandt SommerGospel i 2002, og har siden været kursusleder på mere end 65 SommerGospel kurser. Hans Christian underviser på festivaler og workshops over hele Europa, og hans sange synges i mere end 30 lande. Til daglig er han dirigent for Copenhagen Gospel Voices og The Gospel Choir.

Sammen med Hans Christian underviser omkring 20 erfarne musikere og sangere. Læs om dem her.

Praktisk information

Priser

3-personers værelse
4.750 DKK
Dobbeltværelse
5.175 DKK
Enkeltværelse
6.474 DKK
Sovesal
3.950 DKK
Telt eller campingvogn
3.725 DKK

Datoer

Ankomstdato
07/07/2024 kl. 13:30
Afrejsedato
13/07/2024 kl. 10:00

Andet

SommerGospel 2