Bliv
Elev
Besøg

Os

Sommergospel 1

Kort kursus

Ankomst 30/06/2024

Afrejse 06/07/2024

SommerGospel er for alle! Det er et sommerkursus for alle, som har lyst til at prøve kræfter med den mest livsbekræftende musik, der findes. 

På SommerGospel er der undervisningstilbud til alle – lige fra nybegyndere til erfarne korsangere, gospeldirigenter, solister, musikere og nodeanalfabeter. Eneste forudsætning for deltagelse er… lysten til at være med!

International Gospel - Gerlev Idrætshøjskole

Hundredevis af stemmer

Hvert år deltager mange hundrede sangere på et af vores sommergospelkurser. 
De deltager, fordi der er plads til alle på SommerGospel! Plads til at være den, du er. Det er en uge med masser af musik, sang, højskole og fællesskab. Så kom og syng med. Du vil ikke fortryde det.

Gospel for alle
På SommerGospel 1 kan du vælge mellem 15 forskellige workshops. Har du lyst til at synge i gospelkor, synge solo – eller prøve kræfter med sangteknik? Du kan også fordybe dig i din stemmes kraft i ”Kraftværk” og afslutte hver eftermiddag med “Gospelkor A capella”. Mulighederne er mange. Det kan faktisk være svært at vælge.

IMG 2651 | Gerlev Idrætshøjskole

Sang fra morgenstunden

Hver morgen begynder med fælles morgensamling, hvor vi synger en sang fra Højskolesangbogen eller en gospelsang og lytter til et oplæg.

Senere på formiddagen samles vi igen allesammen i det store fælleskor. Fælleskoret ledes af Hans Christian Jochimsen sammen med 5 andre dygtige dirigenter.

SommerGospel

Eftermiddag med workshops

Dagen er inddelt i 3 undervisningsmoduler. Her vælger du – efter interesse – de områder, du vil fordybe dig i hver dag igennem ugen. Dit første modul ligger om formiddagen.

Efter en lækker frokost har du dit andet og tredje modul. I modulerne vil du opleve nogle af landets bedste undervisere, som sørger for masser af udfordringer til både begyndere og øvede.

IMG 2316 | Gerlev Idrætshøjskole

Aften med musik

Aftenerne på SommerGospel byder på lærerkoncert, GospelGudstjeneste, Open mic, højskoleaften og festaften. 

“Mit højdepunkt for ugen er lærerkoncerten. Der er en helt særlig stemning, fordi publikum jo er ekstra vilde med den type musik og kan synge med. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at man går derfra med sådan en wow-oplevelse. Det gør jeg, og jeg er sikker på, at det vil alle gøre, der oplever den koncert.” – Erik Gravgaard, SommerGospel 2022.

Vælg dine workshops

Gospelkor: Soul Brothers

IMG 2014 2 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Anders Butenko


Soul Brothers er et kun for mænd! Ingen kvinder i koret i dette modul. Stilen og feelingen er den samme som vi kender fra et blandet kor, men den sound et herrekor har er helt unik!


Modul 1

Gospelkor: Soul Sisters

IMG 2698 | Gerlev Idrætshøjskole

Undervisere: Laura Kjærgaard & Stephen Nørrelykke


Mens mændene er Soul Brothers kan kvinderne være Soul Sisters! Sangene er arrangeret til at passer til kvindestemmer. Stilen og feeling’en er den samme som vi kender fra et blandet kor. 


Modul 1

Kraftværk

IMG 2695 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Nina Luna


Vores hjerne og krop arbejder sammen når vi synger, men det er ikke altid vi føler at vi har kontrollen over stemmen. Vi skal synge sammen som kor, og vil gennem samtale, øvelser og gode tricks, øve os i at optimere vores mentale ressourcer, når vi synger.


Modul 1

Tine's magical world of Gospel Music

IMG 1919 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Tine Hamburger (D)


Vi har givet en af vores mest populære undervisere frie hænder på dette hold. Tine skaber et kreativt og spændende univers. Gospelmusikken er centrum, og gennem alternative tilgange til sang skabes magien.


Modul 1

Solist: Begynder (Modul 1)

IMG 1946 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Angel Morgan


Har du altid haft lyst til at prøve at synge solo? Så er dette hold for dig! Få redskaber til at afsøge nye grænser. Dette er DIN chance for at afprøve din stemme i et trygt fællesskab.


Modul 1 (max 15 deltagere)

Gospelkor (Modul 2)

184A2235 | Gerlev Idrætshøjskole

Undervisere: Volney Morgan (UK) & Benjamin Jochimsen


Her er præsentation næsten unødvendig. Energi, glæde, begejstring, indlevelse og smukke ballader! I gospelkoret kan du støde på alle genrer indenfor gospelmusikken – lige fra traditionel ”church” til moderne contemporary.

Modul 2

Gospelkor: Sing, Move & Groove

IMG 2651 | Gerlev Idrætshøjskole

Undervisere: Lene & Stephen Nørrelykke


Et kor hvor vi synger funky og uptempo sange og har fokus på at inkludere bounce, fede moves og fysisk energi til sangene. Et kor med fokus på både sang, bevægelse og performance. Det bliver en FEST!

Modul 2

Komplet sangteknik: Next level

IMG 2714 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Mette Risager


”Komplet sangteknik” konceptet er udviklet af danske Cathrine Sadolin. Teknikken har gået sin sejsgang i både Danmark og internationalt. For at deltage på dette hold skal du have et grundlæggende kendskab til og forståelse af Komplet Sangteknik.


Modul 2

Solist: Begynder (Modul 2)

IMG 8815 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Colin Vassell (UK)


Har du altid haft lyst til at prøve at synge solo? Så er dette hold for dig! Få redskaber til at afsøge nye grænser. Dette er DIN chance for at afprøve din stemme i et trygt fællesskab.


Modul 2 (max 15 deltagere)

Solist performance

IMG 2208 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Linda Andrews


Hvordan kommer man ud over scenekanten? Det får du svar på her. Der skal arbejdes med forskellige teknikker, som kan hjælpe med at få styr på nerverne. Vi ser også på energien mellem publikum og dig som performer. Og så skal vi bare synge en masse!


Modul 2 (max 15 deltagere)

Gospelkor (Modul 3)

IMG 2860 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Torben Callesen


Her er præsentation næsten unødvendig. Energi, glæde, begejstring, indlevelse og smukke ballader! I gospelkoret kan du støde på alle genrer indenfor gospelmusikken – lige fra traditionel ”church” til moderne contemporary. Nogle af Torbens egne sange er helt sikkert også på programmet.

Modul 3

Gospelkor: A capella

IMG 8490 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Line Hougaard


Der sker noget fantastisk, når stemmerne får lov til at stå alene. I dette gospelkor skal vi synge a capella - det betyder, at vi synger uden klaver eller andre instrumenter. Line skriver nogle dejlige a capella sange, så der er noget at se frem til! 


Modul 3

Komplet sangteknik: for begyndere

IMG 2515 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Lene Nørrelykke


Her kan du lære de grundlæggende sangteknik principper. Med udgangspunkt i ”Komplet sangteknik” (udviklet af Cathrine Sadolin) arbejder vi med nogle af de udfordrende sangtekniske problemer, vi støder på, når vi synger i kor.


Modul 3

Solist: Just do it!

IMG 2052 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Laura Kjærgaard


For dig som er klar på at springe ud som solist - på trods af evt. nervøsitet. Det er lige meget om du har erfaring som solist eller ej så kan du være med her. JUST DO IT er temaet for ugen på dette hold, hvor vi skal dykke ned i forskellige solist tematikker.


Modul 3 (max 15 deltagere) 

Solist: Fra leverpostej til L’Oreal

IMG 1955 | Gerlev Idrætshøjskole

Underviser: Mette Risager


For dig som er klar til at tage skridtet videre. Du er ikke længere så hæmmet af din nervøsitet, og du er klar til at udforske nye grænser. Vi arbejder videre med solistens rolle, men tager også fat på solistens ansvar.


Modul 3 (max 15 deltagere)

SG skema uge 27 2024 | Gerlev Idrætshøjskole

Se dit skema

Download skemaet her. Modulerne er beskrevet ovenfor og på gospelnet.dk.

Mød underviserne:

Hans Christian Jochimsen

Hans Christian opfandt SommerGospel i 2002, og har siden været kursusleder på mere end 65 SommerGospel kurser. Hans Christian underviser på festivaler og workshops over hele Europa, og hans sange synges i mere end 30 lande. Til daglig er han dirigent for Copenhagen Gospel Voices og The Gospel Choir.

Sammen med Hans Christian underviser omkring 20 erfarne musikere og sangere. Læs om dem her.

Praktisk information

Priser

3-personers værelse
4.750 DKK
Dobbeltværelse
5.175 DKK
Enkeltværelse
6.475 DKK
Sovesal
3.950 DKK
Telt eller campingvogn
3.725 DKK

Datoer

Ankomstdato
30/06/2024 kl. 13:30
Afrejsedato
06/07/2024 kl. 10:00

Andet

Sommergospel 1